Ons assortiment
WERKKLEDIJ FRISTADS terug

Toen John Magnuson in 1925 Fristads oprichtte, wist hij nog niet veel af van de fluorescerende hoge zichtbaarheidskleding die standaard zou worden in de 21e eeuw.  In die tijd waren het voornamelijk haven- en constructiewerkers die functionele en duurzame kleding nodig hadden.  Tegenwoordig staan ook eigenschappen als comfort en design hoog in het vaandel.  Meer dan 80 jaar ontwikkeling heeft er voor gezorgd dat Fristads de marktleider in Europa is van professionele kleding.  Dit jaar presenteren wij u graag onze laatste toevoegingen ...

BESTEL FRISTADS VIA ONZE WEBSHOP 


 1. BOUW EN INSTALLATIE   (KLIK HIER VOOR DE CATALOOG)
  FRISTADS BOUW EN INSTALLATIE WERKKLEDIJ

  FRISTADS AD
  : AD is Fristads Polydex® slijtvast 100% polyester.  Het materiaal is speciaal behandeld en is vuil-, olie- en waterafstotend.  De binnenzijde is zacht "geruwd" voor een optimaal draagcomfort.  Het gewicht is 245g/m².

  FRISTADS CORD: Cord is de duurzame kwaliteit van Fristads, vervaardigd van 55% katoen en 45% cordura®.  Gewicht 260g/m².  De combinatie van zachte katoen en Cordura® (pantsernylon) geeft het materiaal naast comfort een uitzonderlijke duurzaamheid.  Het materiaal is speciaal behandeld en is vuil-, olie- en waterafstotend.

  FRISTADS FAS®:  FAS® is Fristads' beste 100% katoenen marinekeper.  De stof weegt 375 g/m² en is voorgekrompen. De FAS®- kwaliteit is zo hard aangeslagen dat je geen dichter geweven stof kunt vinden. Voor wat betreft duurzaamheid, slijtvastheid en scheur- en trekbestendigheid, vertoont FAS® de hoogste waarden die voor katoenen stoffen kunnen gelden.

  R.A.W™ - RAIN AND WORK:  R.A.WTM is Fristads' concept voor werken in zware weersomstandigheden.  Wanneer U gebruik maakt van een R.A.W.TM kledingstuk blijft U gegarandeerd warm en droog. Al deze kledingstukken worden geproduceerd in een nauwe samenwerking met GORE - met als doel een superieure funktie en comfort. De collectie behelst een pantalon in signaaluitvoering, een signaaljack, een echte timmermanspantalon, een binnenbroek, een jack, een WINDSTOPPER ®, een parka, een pantalon, functioneel ondergoed en micro-fleece ondergoed.

  FRISTADS' S TRETCH:  Fristads' Stretch - PS25 - is vervaardigd van 65% polyester en 35% katoen, en is rekbaar in de weefrichting, dat wil zeggen "in de breedte". Het gewicht is 300 gr/m². We hebben deze stof gebruikt in de pantalons en Amerikaanse overalls voor een verbeterd draagcomfort tijdens het werken. Het jack en het combi-vest zijn vervaardigd in de kwaliteit PR25, ook 65% polyester en 35% katoen, met een gewicht van 300 gr/m².


 2. SCHILDER EN METSELAAR   (KLIK HIER VOOR DE CATALOOG)
  FRISTDS SCHILDER EN METSELAAR BEROEPSKLEDIJ / BEDRIJFSKLEDIJ  FRISTADS' SCHILDERS- EN METSELAARSLIJN,
  Fristads' BM is de laatste nieuwe toevoeging aan onze kwaliteiten. Het is gemaakt van 100% duurzaam, voorgekrompen katoen. Het gewicht is 300 g/m². Onze kwaliteit PMV is gemaakt van 100% polyester en is vuil, olie -en waterafstotend en weegt 220 g/m². SSL is een stof van 100% polyester, gewicht 220 g/m².


 3. INDUSTRIE  (KLIK HIER VOOR DE CATALOOG)
  FRISTADS INDUSTRIE BEROEPSKLEDIJ / BEDRIJFSKLEDIJ
  BOSBOUW: 
  De kleding met zaagbescherming van Fristads bestaat uit 70% polyester en 30% katoen. De binnenkant is zacht en aangenaam.  De buitenkant is slijtvast en vuilafstotend. De broek heeft een zaagbescherming die een zaagkettingsnelheid van 20 meter per seconde kan weestaan. De broek en Amerikaanse overall zijn goedgekeurd volgens de Europese norm EN 381-5, Design A, klasse 1.

  VERVEN:  We krijgen regelmatig de vraag of wij onze witte overalls kunnen inverven naar iemands favoriete kleur. We kunnen u hier nu mee helpen. U kunt exact de juiste kleur uitkiezen, en het enige dat wij van u vragen is dat u er minstens 24 in dezelfde kleur afneemt. Neem contact op met onze Customer Service voor meer gedetailleerde informatie. Naast de witte overalls zijn ook de rode en  arineblauwe op voorraad.

  NIEUWE INDUSTRIELIJN P154:  P154 is een mix van 65% polyester en 35% katoen. Het gewicht is 260 g/m². P154 krimpt en verkleurt niet na vele keren wassen en het draagcomfort is erg hoog. De stof is makkelijk te onderhouden en kreukt niet snel. We hebben ons assortiment aangevuld met een compleet nieuwe lijn in vier kleuren. Deze lijn bestaat uit jacks, overalls, amerikaanse overalls en broeken. De broeken zijn tevens verkrijgbaar in damesmaten.

  FRISTADS' COLOURLINE:  De Colourline collectie is vervaardigd van PR25, een ijzersterke stof van 65% polyester en 35% katoen met een gewicht van 300 g/m². De aangeruwde binnenkant geeft een beter draagcomfort.

  FRISTADS' CLEANROOM & ESD DIVISIE:  De mens is een uitstekende geleider van electriciteit. Een statische lading van enkele duizenden volts kan binnen het lichaam worden opgebouwd terwijl iemand slechts over een vloer loopt of aan een werkbank staat. Dit voltage moet natuurlijk ergens ontladen worden. Om te voorkomen dat electrische circuits en andere gevoelige componenten worden vernietigd, dient het personeel de juiste kleding te dragen. Fristads' ESD jassen zijn speciaal ontwikkeld voor de productie en  assemblage van ESD-gevoelige producten.  Onze speciale divisie binnen Fristads AB vervaardigt en houdt voorraad van een breed assortiment kledingstukken die aan alle eisen voldoen voor het werken in cleanrooms en gecontroleerde werkomgevingen. De kleding voor cleanroom en gecontroleerde werkomgevingen moet bovenal functioneren als een persoonlijke filter dat deeltjes die mensen uitscheiden tegenhoudt. Voor meer informatie kunt u rechtstreeks contact opnemen met Fristads cleanroom- en ESD divisie.


 4. SIGNAALKLEDING  (KLIK HIER VOOR DE CATALOOG)

  EN471 - DE STANDAARD VOOR UW VEILIGHEID: 
  EN 471 is een Europese standaard voor signaalkleding. De kleding bestaat uit fluorescerend materiaal en reflectiestrepen welke voldoen aan de eisen voor certificering volgens de drie verschillende categorien van signaalkleding.  Klasse 3 is het hoogste veiligheidsniveau. Kleding met klasse 3 kan gecombineerd worden met ieder ander kledingstuk. Dit uitsluitend als de reflecterende delen niet bedekt worden. Kleding volgens klasse 1 en 2 kunnen gecombineerd worden om zodoende klasse 3 te kunnen verkrijgen. Met behulp van de tabel kunt U de gewenste klasse vaststellen.  Als er een bedrijfslogo op de kleding aangebracht moet worden, is het belangrijk dat het fluorescerende deel niet te veel bedekt wordt. In de tabel kunt U zien hoe groot een logo mag zijn. De totale fluorescerende oppervlakte moet bij klasse 3 minimaal 0,8 m² zijn.

  FRISTADS' FV:  De kledingstukken worden vervaardigd in twee materialen die zijn behandeld en 340 g/m² wegen. De fluorescerende gedeeltes worden in een waterafstotende kwaliteit gemaakt van 50% polyester en 50% katoen. De niet-fluorescerende delen zijn gemaakt in de kwaliteit FLAM - een extreem duurzame en comfortabele kwaliteit van 75% katoen en 25% polyester.

  FRISTADS' PLU:  In onze nieuwe collectie „Fristads High Visibility" hebben wij 2 materiaalsoorten gecombineerd. De fluorescerende delen zijn vervaardigd van 85% polyester, 15% katoen, waterafstotend. De niet-fluorescerende delen zijn vervaardigd van Fristads' kwaliteit PR25 - een duurzame kwaliteit van 65% polyester en 35% katoen, met een gewicht van 300 g/m².  De kleding is door ons zo ontworpen dat het niet-fluorescerende materiaal op die plaatsen zit waar de kleding het vuilst wordt, zonder de veiligheidsnormen te verlagen.

  FRISTADS HI-VIS MTO:  U kunt nu hoge zichtbaarheidskleding aanschaffen die past bij uw bedrijfskleuren. Kies uit drie basiskleuren - geel, oranje en rood - en vijf profielkleuren - donkerblauw, koningsblauw, groen, grijs en zwart. Levertijd vanaf moment van bestellen is vijf weken.


 5. VLAMVERTRAGENDE KLEDING  (KLIK HIER VOOR DE CATALOOG)


  VLAMVERTRAGEND:   Lasvonken, vlammen en vlambogen zijn schadelijk voor alle kleding maar nog schadelijker als ze door de kleding heen gaan. Dit is de Fristads collectie die tegen praktisch alles kan.  Alle kledingstukken zijn vlambooggetest volgens huidige EBR-normen.  Daar bovenop zijn ze goedgekeurd volgens EN 531 en sommige ook volgens EN 470-1.

  FRISTADS FLAMESTAT®:  Onze nieuwe collectie is ontworpen om te voldoen aan een verscheidenheid van veiligheidseisen. Afgezien van de basis vlamvertragende eigenschappen - hitte en vlammen, lassen en vlambogen - zijn de kledingstukken gecertificeerd voor werk in een omgeving waar risico is op electrostatisch opladen en hebben ze een basisbescherming tegen vloeibare chemicaliën. Het ATH-materiaal is gemaakt van 54% modacryl, 44% katoen en 2% antistatische vezels.  Het is vuil, olie- en waterafstotend en weegt 320 g/m2. In deze lijn hebben we tevens een GORE-TEX® jack (zie pag. 59) met alle bovengenoemde eigenschappen. Bovendien is het jack goedgekeurd volgens EN343 (kledingstukken bestand tegen regen).

  FRISTADS FLAM/FLI:  De kledingstukken in Fristads' serie FLAM/FLI zijn vervaardigd van 75% katoen en 25% polyester en zijn vlamvertragend. De winterkleding wordt vervaardigd van dezelfde stof, echter het stofoppervlak is speciaal behandeld waardoor het vuil-, olie- en waterafstotend is. Alle kleding in de serie is gekeurd en gecertificeerd volgens de Europese norm EN 531 en vlambooggetest volgens de geldende EBR standaard. Vijf kledingstukken uit de serie zijn eveneens goedgekeurd volgens de Europese norm EN 470-1.

  KWALITEIT U, UL EN UV:  Onze kwaliteit U is gemaakt van 100% vlamvertragende wol met geborstelde binnenzijde. UL is gemaakt van

  52% Lenzing FR® en 48% wol. Het is een tweelaags materiaal met wol aan de buitenzijde en Lenzing FR® aan de binnenzijde. Dit zorgt ervoor dat transpiratie van het lichaam wordt weggevoerd. UV is gemaakt van 50% Lenzing FR® en 50% wol.


 6. COMPANY DESIGN   (KLIK HIER VOOR DE CATALOOG)  PR54 KIES UW EIGEN KLEUR : 
  PR54 is een kledinglijn met ruime mogelijkheden om de kleuren uit te kiezen die bij u en uw bedrijf passen. Kies uit vier basiskleuren, 12 profielkleuren en uit twee verschillende designs - A en B. 

  De kledingstukken in Design A en B zijn identiek - ze hebben dezelfde zakken en functies- en verschillen enkel door de profielkleur. Alle kledingstukken zijn verkrijgbaar in vier basiskleuren en twaalf profielkleuren. Het jack in Design A heeft profielkleur aan de randen van de zakken , buitenkraag en onderkant rits/knoopklep. Het jack in Design B heeft hetzelfde profiel maar ook een rechthoekig profielstuk aan voor -en achterzijde. De broek in Design A heeft profielkleur aan de randen van de zakken en de broek in Design B ook op de klep van de beenzak. Er wordt tevens één kleurcombinatie in Design A op voorraad gehouden.


  Duurzaamheid en een hoog draagcomfort maken dat Fristads' PR54 kwaliteit zeer geschikt is voor werkplaatsen en industriële- en servicebedrijven.  De stof is gemaakt van 65% polyester en 35% katoen en weegt 260 g/m². De binnenzijde is geruwd, wat een aangenaam 'katoen-gevoel' geeft. De buitenzijde is duurzaam en behoudt zijn kleur na vele wasbeurten. De meeste kledingstukken in Design A, B en C worden op voorraad gehouden als halffabrikaten, vandaar dat er geen minimum afname nodig is. De normale levertijd is ca. vier werkweken. Uitzondering hierop is de amerikaanse overall PR54-0390, zie pagina 69.


 7. PROFILE  (KLIK HIER VOOR DE CATALOOG)
  Profiel kleding van duurzame kwaliteit en hoog draagcomfort die geschikt is voor diverse werkplaatsen, industriële en servicebedrijven.  Profiel kleding van Fristads is uitermate geschikt voor bedrukken of borduren van uw bedrijfslogo.  Een uitgebreid gamma aan kleuren en modellen.  Verscheidene modellen zijn speciaal ontworpen voor dames.


 8. LEVENSMIDDELEN EN HYGIËNE  (KLIK HIER VOOR DE CATALOOG)

  FRISTADS P159:  
  Onze kwaliteit P159 is in het bijzonder geschikt voor kledingstukken voor de food-industrie en restaurants, waar het vaak erg warm is. De kwaliteit is licht en comfortabel in 65% polyester en 35% katoen en kan gewassen worden op 85°. Het gewicht is

  210 g/m². Alle kledingstukken voldoen aan de eisen die door de food-industrie gesteld worden.

  PROFIEL OP P159:  Vanaf 120 stuks bieden wij u de mogelijkheid om een profielkeur te kiezen voor de P159-collectie.  Deze profielkleuren maken het mogelijk om de verschillende werkvloeren van elkaar te onderscheiden. U kiest de kleuren, wij plaatsen het profiel waar u wilt.


 9. GENERATION Y   (KLIK HIER VOOR DE CATALOOG)


  Nieuwe uitstraling. Nieuwe kleuren. Nieuwe stijl.
  Achter het gedurfde nieuwe design, zit meer dan 80 jaar ervaring in het vervaardigen van werkkleding met comfort, duurzaamheid, oog voor design, details en functionaliteit. Een traditie van kwaliteit in een gloednieuwe stijl - een jongere generatie werkkleding - GEN Y.

  HIGH TECH VEILIGHEIDSSCHOENEN:  Draag Fristads - van top tot teen.  We hebben gekeken naar ieder detail van zool tot naad, met topontwerpers, orthopedisten, veiligheidsexperts en schoenenfabrikanten. We hebben alles gedaan wat mogelijk is om de beste producten op de markt te ontwikkelen om te zorgen dat uw voeten het beste krijgen voor op de werkplek. Het resultaat is een lichtgewicht, flexibele, sportieve werkschoen met kleuren en details uit onze Generation Y collectie.  Het ontwerp is meer casual dan traditioneel. Ons doel is om van het lompe imago van de werkschoen af te stappen. Fristads schoenen zijn lichtgewicht, flexibel en zien eruit als een deel van het geheel.


 10. REGEN   (KLIK HIER VOOR DE CATALOOG)

  GORE-TEX® LINER: 
  Wind -en waterdichte binnenbroek die ademt. Gemakkelijk in een van onze werkbroeken te bevestigen, zodat u een all-weather broek heeft die uw gewone regenpak vervangt. Wanneer uw werkbroek is versleten, verplaatst u de binnenbroek gewoon naar een nieuwe broek.


 11. ONDERGOED  (KLIK HIER VOOR DE CATALOOG)
  Het is belangrijk om u op de juiste manier te kleden om te kunnen werken in natte, winderige en koude weersomstandigheden. Door gebruik te maken van verschillende lagen is het mogelijk transpiratievocht te verspreiden, terwijl de wind en kou buiten gehouden wordt. Dit betekent dat u uw lichaam warm en zelfs droog kunt houden gedurende zwaar werk in de kou.  De basislaag, op de huid gebruikt, verspreidt zweet en vocht vanaf het lichaam. De tussenlaag neemt het vocht op en verspreidt het verder, terwijl deze laag ook een isolerende functie heeft. De derde laag houdt de wind en regen buiten, maar laat overtollige lichaamswarmte door.

  COOLMAX®:  CoolMax® is een unieke Dacronvezel die zeer effectief transpiratie wegvoert van het lichaam.  CoolMax® droogt zeer snel en heeft een groter ademend vermogen als andere materialen.  CoolMax® behoudt het ademend vermogen, zelfs wanneer het nat is.

  GOED GEKLEED VOOR WERKEN IN DE KOU:

  DE BASISLAAG Dit is de laag het dichtst op het lichaam die vocht wegvoert van de huid, daarmee een onplezierig verlies van warmte voorkomend. Er zou een synthetisch materiaal het dichtst op de huid gebruikt moeten worden; ons functie-ondergoed is daarvoor een ideale basis.
  DE TUSSENLAAG Dit is een luchtige tussenlaag die de warmte isoleert en vocht door laat vanuit de basislaag.  De warmte wordt geregeld door gebruik te maken van een tussenlaag van verschillende diktes. Een fleece of een fiberbontvest kan hiervoor bijv. gebruikt worden.
  DE BUITENSTE LAAG Deze laag houdt de regen, sneeuw en wind buiten, terwijl tegelijkertijd overtollige lichaamswarmte wordt doorgelaten. De meeste modellen van onze jacks en pantalons vormen hiervoor het ideale kledingstuk. De beste materialen hiervoor zijn Airtech® en GORE-TEX®.


 12. WINTER   (KLIK HIER VOOR DE CATALOOG)

  AIRTECH®: 
  De kledingstukken van Fristads Airtech® zijn gemaakt van een gelamineerde polyesterstof. Het gewicht is 400 g/m² inclusief de voering. Het materiaal is water- en winddicht terwijl het tegelijkertijd toch ademt en de overtollige warmte afvoert. De naden die veel te verduren hebben zijn getapet.  Kwetsbare delen zijn versterkt met duurzaam pantsernylon.  De kledingstukken zijn gevoerd met gewatteerde polyestervoering en fleece.

  POLYDEX®:  Fristads' Polydex® is vervaardigd uit 100% polyester. Het materiaal is vuil-, olie- en waterafstotend en is bestand tegen zuren. De kledingstukken zijn zeer slijtvast en dik gevoerd met een gewatteerde of een fleecevoering. Alle kledingstukken op pagina 114-115 kunnen met elkaar worden gecombineerd.


 13. DAMES  (KLIK HIER VOOR DE CATALOOG)
  FRISTADS' DAMESCOLLECTIE:  In de Fristads' damescollectie vindt u verschillende pantalons in meerdere kleuren. Alle pantalons en shorts kunnen gecombineerd worden met al onze shirts, polo's, sweaters en jacks, die vaak verkrijgbaar zijn tot en met maat XS.


 14. KIDS   (KLIK HIER VOOR DE CATALOOG)

  Ook aan de allerkleinste besteed Fristads aandacht.  Niet alleen naar veiligheid maar ook naar pasvorm en comfort.  Ideaal om kinderen te laten aanvoelen dat ze erbij horen.


 15. GEREEDSCHAPSRIEMEN   (KLIK HIER VOOR DE CATALOOG)


  HET SNIKKI "COMFORT" SYSTEEM - STEL UW EIGEN RIEM SAMEN:

  1. Kies de riem: nylon pag. 128, leder pag. 129, een zacht gevoerde riem pag. 128 of een Ergo-riem pag. 133.
  2. Maak uw keus in Snikki's tassen voor bevestiging, gereedschap en holsters. Het "Comfort" systeem is flexibel. Als het nodig is kunt u heel eenvoudig tassen of holsters wisselen.

  DE VOORDELEN VAN HET SNIKKI "COMFORT" SYSTEEM:
  1. Gereedschap, moeren en schroeven, zijn makkelijk te pakken.
  2. Het is prettig voor rug, schouders en nek.
  3. Het geeft u meer bewegingsvrijheid.
  4. De riemen zijn makkelijk aan en af te doen.
  5. Geschikt voor ieder type kleding, welk weer of jaargetijde dan ook.
   terug

 
webdesign by
© 2009 - www.mediprof.be