Ons assortiment
PIKT-O-NORM® SIGNALISATIE & PIKTOGRAMMEN terug

 

 

 

 


CATALOOG PIKT-O-NORM® (COMPLEET)

CATALOOG PIKTOGRAMMEN BRANDBESTRIJDING

BRANDBESTRIJDING:
Borden en stickers om precies aan te geven wat waar hangt. In verschillende materialen (polystereen en vinyl sticker).  Montage in zowel vlakke, haakse of plafond uitvoering dmv schroeven, verlijming, ophanging.  Ook als luminicerend bord. Fotoluminiserende borden kunnen aanvulling zijn op de noodverlichting. Deze borden geven een aantal minuten licht af nadat de stroom is uitgevallen. Het aantal minuten is afhankelijk van de lichtsterkte die aanwezig was.

CATALOOG PIKTOGRAMMEN REDDING / REDDINGSTEKENS

EVACUATIE EN REDDING:
Het groene bordje met het rennende mannetje is de meest gebruikt aanduiding voor vluchtweg en nooduigang. Daarnaast zijn er ook nog de borden die de uitgang aanduiden (een uitgang die buiten uitkomt). Andere reddingstekens zijn o.a. EHBO posten, nooddouches et cetera.  Fotoluminiserende borden kunnen aanvulling zijn op de noodverlichting. Deze borden geven een aantal minuten licht af nadat de stroom is uitgevallen. Het aantal minuten is afhankelijk van de lichtsterkte die aanwezig was.

 CATALOOG PIKTOGRAM GEBOD / GEBODSTEKENS

GEBODSTEKEN :
Het gebodsteken is een veiligheidsteken dat een bepaald gedrag voorschrijft. Het gebodspictogram is altijd cirkelvormig en heeft een blauwe grondkleur met een wit symbool dat het gebod nader specificeert

 

 CATALOOG PIKTOGRAM VERBOD / VERBODSTEKENS VERBODSTEKEN:
Het verbodsteken verbiedt een handeling waardoor gevaar zou kunnen ontstaan. Het pictogram is altijd cirkelvormig en heeft een rode rand met een rode dwarsstreep. De achtergrond is wit waarop in het zwart het symbool komt dat het verbod nader omschrijft.Dit teken moet geplaatst worden op de plaats waar de gevaarlijke toestand begint. Het is dus aan te raden reeds een verbodsteken aan te brengen aan de toegang van het lokaal waar het verbod geldt.
 CATALOOG PIKTOGRAM WAARSCHUWING / WAARSCHUWINGSTEKENS

WAARSCHUWINGSBORDEN:
Het waarschuwingsteken duidt potentiële gevaren, voltage en mogelijke risico's aan. Voor deze driehoekige waarschuwings- pictogrammen moet de veiligheidskleur "signaalgeel" minimum 50 % van de totale oppervlakte van het teken in beslag nemen. Het symbool moet in een zwarte contrastkleur afgedrukt worden (EG 92/58; ARBO; ARAB).  Gevaren, waarvoor geen teken werd voorzien, kunnen aangeduid wordendoor het algemene gevarensymbool.

 CATALOOG PIKTOGRAM AANUIDING / PICTOGRAMMEN AANDUIDING & AANWIJZINGEN

AANWIJZINGSBORDEN:
Informatietekens en informatiepictogrammen voor camerabewaking, parking, videobewaking, drinkwater, ..  In verschillende materialen (polystereen en vinyl sticker). Montage in zowel vlakke, haakse of plafond uitvoering dmv schroeven, verlijming, ophanging.  Bord is meestal vierkant of rechthoekig en voorzien van witte afbeelding met blauwe achtergrond of zwarte afbeelding met witte achtergrond.

 CATALOOG PIKTOGRAM WAARSCHUWING ELECTRICITEIT / PICTOGRAM ELECTROMARKERING ELECTROMARKERING:
Het electromarkeringsteken duidt potentiële gevaren van voltages aan. Voor deze driehoekige waarschuwings- pictogrammen moet de veiligheidskleur "signaalgeel" minimum 50 % van de totale oppervlakte van het teken in beslag nemen. Het symbool moet in een zwarte contrastkleur afgedrukt worden (EG 92/58; ARBO; ARAB).  Gevaren, waarvoor geen teken werd voorzien, kunnen aangeduid wordendoor het algemene gevarensymbool.
 CATALOOG WERFBORDEN EN TEKSTBORDEN

TEKST & WERFBORDEN:
Tekst of gecombineerde borden met afbeelding en tekst.  De borden kunnen uit diverse materialen en afmetingen worden gemaakt.  Gezien meerdere klanten dezelfde borden aanvroegen werd er een reeks voorzien die steeds standaart voorradig is.  Alsook infoplaatjes met Alulook kun steeds op maat worden aangevraagd.

 

PLEXILINE:
Helder gepolijst plexiglas 6mm met zandstraallook langs achterzijde.  Bij recto/verso uitvoeringen worden twee plexiplaatsjes van 3mm gescheiden door een speciale witte tussenlaag.  Zijwaarstse muurbevestiging of rechtstreekse plafondbevestiging in recto/verso uitvoering zijn mogelijk.  Toebehoren zoals vijzen, pluggen ... zijn steeds verkrijgbaar.

 CATALOOG PICTOGRAMMEN TRANSPORT & ADR

TRAFF-O-SIGN ADR:
Etikettering gevaarlijke stoffen, dit met voorbedrukte uitvoeringen mogelijk.  Traff-O-Sign, transport gevaarlijke stoffen over zee (IMDG) & lucht (IATA).  Vervoer gevaarlijke stoffen op de weg (ADR) en per spoor (RID). 
Nieuwe generatie ADR-borden met code in "GALVAN STAAL" cijfers in INOX.

 CATALOOG MINI PICTOGRAMMEN / PIKTOGRAMMEN VOOR EVACUATIE PLANNEN

MINI PICTO:
Minipictogrammen - Om veiligheidsinstructies efficiënt en duidelijk in beeld te brengen zijn er minipictogrammen. Hiermee creëert u al uw interventie-, evacuatie- en brandpreventieplannen volgens de wetgeving

 

   

 


RUIM STANDAARD GAMMA :
Een zeer uitgebreid gamma van meer dan 14000 items staan ter uwer beschikking.  Het gamma wordt dagelijks aangevuld met nieuwe pictogrammen op basis van aangepaste of recente wetten, reglementeringen.

LEVERING VANAF 1 STUK:
Een minimum bestelling telt 1 pictogram...maar met evenveel plezier leveren wij u grote aantallen.

SNELLE LEVERING:
Voor alle zelf geproduceerde producten voorzien we, dankzij onze uitgebreide stock, een leveringstijd binnen de 24 uur.
Grote bestellingen en specifieke producten leveren we zo snel mogelijk aan.

DESKUNDIG ADVIES:
PIKT-O-NORM is een veelzijdige partner in de grafische sector en in veiligheid.   Advies op druktechnisch vlak voor alle signtoepassingen (ontwerp, materialen, formaten,...) maar ook welke signalisatie er kan en moet worden gebruikt (via audit & inventarisatie ter plaatse of op basis van lastenboeken & evacuatieplannen,...)  Ondersteuning via interne opleidingen, technische fiches, demomateriaal, uittreksels van normen...

KWALITEIT:
PIKT-O-NORM gebruikt basismaterialen van kwaliteitsmerken. Kwaliteitscontrole is een belangrijk onderdeel in ons productieproces. Onze klanten behouden steeds de controle over de kwaliteit. Onze werknemers worden aangemoedigd om initiatieven te nemen om de kwaliteit van onze producten en diensten steeds naar een hoger niveau te brengen.

ECOLOGISCH WERKEN:
Een product belast in elk van zijn levensfases het milieu. Op het juiste moment de goede keuzes maken, komt bedrijf, personeel, klant en milieu ten goedeSolventverven werden reeds jaren geleden vervangen door UV-INKTEN (solventvrij).  Polystyreen werd vervangen door Polyprop.

VERTROUWEN:
We verdienen het vertrouwen van onze klanten en werknemers door het leveren van stabilieit en continuïteit.


Normering volgens Europese Richtlijn 92/58/EEG
De regelgeving rond signalisatie komt in eerste instantie voort uit de Richtijn 92/58/EEG betreffende de minimumvoorschriften voor de veiligheids- en/of gezondheidssignalering op het werk.

Belgische Wetgeving
In het Belgisch recht is de Richtlijn omgezet via het Koninklijk Besluit van 17 juni 1997 betreffende de veiligheids- en/of gezondheidssignalering op het werk. Dit KB verscheen in het Belgische Staatsblad op 19 september 1997 en de minimumvereisten van de signalisatie zijn verder opgenomen in de Codex

 

 

 

 


 

 

 


terug

 
webdesign by
© 2009 - www.mediprof.be