Ons assortiment
DUNLOP VEILIGHEIDSLAARZEN terug


In 1929 introduceerde Dunlop een nieuw product; "Green Flash", de eerste rubberen Dunlop schoen. Met de "Green Flash 1555" won Fred Perry drie keer (1934 tot 1936) Wimbledon en werd bekend. Na zijn grote overwinningen werden wereldwijd 25 miljoen paren verkocht

Rubberen Dunlop boots werden in de jaren 50 en 60 geproduceerd en hier vond de naam Dunlop Protective Footwear® haar oorsprong.

Purofort® & Acifort®
Binnen haar assortiment heeft Dunlop® Protective Footwear twee materialen ontwikkeld met specifieke eigenschappen, die de merknamen Purofort® en Acifort® dragen.

Als marktleider met jarenlange ervaring is Dunlop® Protective Footwear in staat tegemoet te komen aan de hedendaagse eisen en behoeften van de markt voor veiligheidsschoeisel. Moderne onderzoekfaciliteiten, gecombineerd met state-of-the-art productieprocessen en een hoogwaardig logistiek systeem, dragen bij aan de levering van kwaliteitsproducten. Dunlop® Protective Footwear acht technologie en innovatie onmisbaar en vanzelfsprekend. Voor zowel het productieproces als het eindproduct. 

 

BESTEL ONLINE UW DUNLOP LAARZEN
Purofort®+ is de laatste Dunlop generatie, die meer significante aspecten toevoegt aan de toch al superieure eigenschappen van de Purofort laars. Het eigentijdse ontwerp en de extra veiligheidseigenschappen onderscheiden de Purofort®+ laars en staan garant voor droge, goed beschermde, warme en gezonde voeten. Purofort®+ is speciaal ontwikkeld voor professioneel gebruik in de agrarische en industriële markt.

Verbeterde pasvorm, een anatomisch gevormd voetenbed, extra teenruimte, hiel- en instapbescherming, een vochtabsorberende binnenzool, een anti-slip buitenzool, optimale thermische isolatie en een duurzame, scheurbestendig schacht maken de Purofort®+ de nummer één veiligheidslaars. De optionele hielbeschermer biedt echter nog meer veiligheid en stabiliteit. De Purofort®+ is voorzien van een stalen neus en een tussenzool. De laars is beschikbaar in een uitgebreide range: maat 36 tot en met maat 49/50.

Purofort®+, verbeterde eigenschappen:

 • Verbeterde pasvorm voor optimaal comfort
 • Bijzondere grip dankzij speciaal ontwikkelde inlegzool
 • Anatomisch gevormd voetbed
 • Vochtabsorberende inlegzool
 • Uitgebreide range van maten tot en met maat 49/50

 
De naam Purofort® is een afgeleide van het materiaal, waarvan deze is vervaardigd. Namelijk Polyuretaan en de comfort. Polyurethaan is een synthetisch materiaal, waarvan Purofort is gemaakt door middel van een uniek proces. Miljoenen microscopische bubbels in het materiaal maken Purofort® uitzonderlijk soepel, zelfs bij extreem lage temperatuur. Daarnaast is Purofort® thermisch isolerend, heeft een licht soortelijk gewicht en is schokabsorberend. Verder bieden de polyurethaaneigenschappen een langere levensduur en hoge weerstand tegen chemicaliën.

Alle bovengenoemde eigenschappen resulteren in een uiterst comfortabele en veilige laars. Purofort laarzen zijn warm in de winter en koel in de zomer. De schokabsorberende werking voorkomt vermoeidheid. Purofort® laarzen hebben een goede grip en zijn 100% waterdicht. Ze zijn tevens kostentechnisch aantrekkelijk; Purofort laarzen gaan twee maal zo lang mee als normale laarzen. Relevante voordelen zijn de kostenvoordelen, om over het voordeel van de superieure bescherming maar te zwijgen. Eindgebruikers kunnen vertrouwen op Purofort.

Speciaal ontworpen voor de bouw-, agrarische- en voedselverwerkingsindustrie. Kortom, uiterst geschikt voor diverse toepassingen. Purofort® kan geleverd worden met stalen neus en tussenliggende zolen voor optimale bescherming. De Purofort lijn bevat tevens twee speciale modellen: Thermo+, welke bescherming biedt tegen extreme kou en de High Grip, voor gebruik op gladde oppervlakten.

Purofort® laarzen hebben de volgende bijzondere eigenschappen:

 • 35% meer lichtgewicht
 • Flexibel en soepel
 • Bijzonder comfortabel
 • Uitstekende thermische isolatie
 • Enorm sterk en duurzaam

 
De naam 'Acifort' is afkomstig van de Engelse woorden 'acid' (zuur) en 'comfort'; wat benadrukt dat deze laarzen zuurbestendig en comfortabel zijn. Dunlop Acifort® laarzen zijn gemaakt van een mengsel van nitrile rubber en PVC, spuitgegoten om een naadloze en compleet waterdicht product te vormen. Deze pasklare laarzen bieden extra bescherming bij specifieke condities.

Acifort laarzen zijn bijzonder veilig. Ze hebben een bijzonder goede grip en kunnen worden geleverd met stalen neus en een stalen tussenzool voor extra bescherming. Vele Acifort® modellen zijn uitgevoerd met extra versterking op kritieke plekken zoals het teen, enkel en scheengebied. Een aantal modellen is tevens voorzien van extra veiligheidseigenschappen, waaronder antistatische en isolerende eigenschappen.

Acifort laarzen voldoen aan diverse Europese standaards, zoals CE, EN344, EN347 en EN50321 en aan Europese voorschriften (EU). Acifort staat voor veiligheid, comfort en duurzaamheid. Ontwikkeld voor de meest uiteenlopende omgevingen, biedt deze prijsaantrekkelijke lijn een complete selectie van gevarieerde gebruikers, van professionals tot veeleisende doe-het-zelvers.

Acifort® laarzen staan garant voor praktische bescherming - altijd en overal:

 • Veiligheid (met stalen neus en zolen)
 • Slijtvast
 • Bijzonder goede grip
 • Extra eigenschappen: elektrische isolatie en oliebestendig

 


terug

 
webdesign by
© 2009 - www.mediprof.be