Ons assortiment
Algemene brandbeveiliging terug

MDP-Mediprof afdeling Fireprotection heeft zich toegelegd op specifieke kernactiviteiten in de brandbestrijdingsmaterialen.
Dit zowel naar verkoop als naar plaatsing toe.

De jarenlange ervaring in combinatie met onze expertise, maken dat wij een ideale partner zijn om u te helpen bij :

  • Het realiseren van alle projecten aangaande brandpreventie en branddetectie
  • informatie verstrekken aangaande wetgeving en reglementeringen 

"Alle draagbare blustoestellen dragen ons eigen merk ‘MDP-Mediprof' en elk toestel is BENOR-, CE-, EN3- én NVBB-gekeurd. Die keuringscertificering garandeert een product van optimale kwaliteit. Bovendien zorgen we na de verkoop ook voor het jaarlijkse nazicht door onze eigen technici. Dat nazicht gebeurt volgens strikte kwaliteitsnormen (TN117- en BIN NBN SO21-O50). Brandblussers vullen we zelf bij, in ons eigen atelier. Dat gebeurt met een computergestuurde vulmachine. En als er iets gerepareerd moet worden, dan mag je erop rekenen dat we van elk merk het juiste onderdeel in huis hebben. Op die manier hoeft de klant nauwelijks te wachten.

Naast dat ruime gamma, beschikt MDP-Mediprof over een bijzonder grote voorraad. Dat maakt leveringen binnen de week mogelijk. Absoluut een pluspunt!


Het productengamma sector brandbestrijdingsmaterialen :

Brandladders

De hoofdfunctie van brandladders is vanzelfsprekend evacuatie ingeval van brand of andere noodgevallen. Ze worden daarnaast ook aangewend als toegang tot het dak voor onderhoud. Dit soort constructies moet aan heel wat eisen voldoen om te weerstaan aan jarenlange weersinvloeden en om op een veilige manier gebruikt te kunnen worden. Een brandtrap wordt om al deze redenen niet als standaardversie verkocht.

Lees meer...

Handsnelblussers

Draagbare brandblussers zijn Ideaal om een beginnende brand, snel en efficient onder controle te krijgen.

Er zijn verschillende soorten draagbare brandblussers. Laat u bij ons goed informeren welke voor u het meest geschikt is.

Het juiste type blusmiddel is afhankelijk van het type brand.  In sommige gevallen kan het verkeerde blusmiddel gevaarlijk zijn!

Lees meer...

Mobiele blussers

Mobiele blussers zijn uitermate geschikt om grote ruimtes te beveiligen, hierdoor is het mogelijk om  een grote bluscapaciteit snel te plaatse te rijden bij de vuurhaard.

Lees meer...

Brandhaspels

Een brandslang is een goede aanvulling op de brandblussers die in een gebouw aanwezig zijn. Een brandslanghaspel is een vormvaste brandslang die op een vast aangebrachte haspel is gerold en permanent is aangesloten op het waterleidingnet. Bij beginnende branden die met water kunnen worden geblust (brandklasse A) is het mogelijk met behulp van dit type brandslang het dreigende brandgevaar vertragen, totdat de brandweer aanwezig is. Uiteraard geldt ook hier de regel dat uw eigen veiligheid voorop staat; u moet nog wel veilig het pand kunnen verlaten.

Lees meer...

Sprinkler installaties

 Een sprinklerinstallatie is een prima middel om een beginnende brand te beheersen of te blussen. De installatie bestaat uit waterleidingen met daarop gemonteerd sproeikoppen (sprinklers). De sprinklers hebben een smeltzekering die bij een bepaalde temperatuur stuk springt, zodat ze direct automatisch worden geopend. Hierdoor wordt meteen bluswater rondom en op de brandhaard gesproeid.

Zodra een sprinkler water gaat sproeien, stroomt er water aan het begin van het leidingnet, waardoor een alarmklep of stromingsschakelaar detecteert dat er ergens brand is. Vervolgens treedt de brandmeldcentrale in het gebouw in werking.

Lees meer...

Referentienormen brandbestrijdingsmiddelen

Algemene bepalingen betreffende brandbestrijdingsmaterialen

Lees meer...

Brandbeveiliging privé

Is er in uw huis brandgevaar aanwezig?
Het risico dat in uw huis toevallig brand uitbreekt kan enorm worden beperkt door eenvoudige brandpreventiemaatregelen te treffen.

Lees meer...

Onderhoud brandbestrijdingsmaterialen

Jaarlijks onderhoud brandblussers NBN S21-050

Lees meer...
terug

 
webdesign by
© 2009 - www.mediprof.be